Harmincéves a dinamikusan fejlődő Gallus csoport

Nagyszabású jubileumi ünnepséget rendeztek pénteken Somlójenőn a Gallus Kft. fennállásának 30. és a Taravis Kft. 20. évfordulója alkalmából.

Szijártó János

Pós Lívia és Marton Sándor, a cég két régi dolgozója a két ügyvezetővel, Szabó Ákossal és Szabó Péterrel együtt állt a mikrofon mögé a jubileumi rendezvényen Fotó: Szijártó János/Napló

Fotó: Bartus Robert Levente

A magyar tulajdonban lévő Gallus cégcsoport piacveze­tő a naposcsibe-értéke­sítés- ben hazánkban. A rendezvényt Szabó Ákos tulajdonos és ügyvezető nyitotta meg. Beszédében emlékezett a kezdetekre, amikor édesapja, Szabó István megalapította a vállalatot. Az akkor száz fővel induló vállalkozás létszáma ma meghaladja az ezret, a Gallus csoporthoz pedig további kilenc cég tartozik. Maga a Gallus Kft. árbevétele 1992-ben 780 millió forint volt, ez mostanra 13 milliárd forintra növekedett.

– Mára eljutottunk odáig, hogy 85 millió napos csirkét értékesítünk az országban éves szinten, amelynek egy része exportként megy a környező államokba. A cégcsoporthoz tartozó Taravis Kft. esetében szintén hasonló dinamikus fejlődésről számolhatok be. Hiszem és vallom, hogy minőségben az első három vállalat között foglalunk helyet Kelet-Európában. Hazánkban 15 éve első helyen állunk a naposcsibe-értékesítésben, amely a stabil beszállítói háttérnek, a munkatársak szakértelmének, hozzáértésének és a technológiai fejlesztéseknek köszönhető – fogalmazott Szabó Ákos.

Bognár Lajos, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy öröm látni, amikor a hazai vállalkozások tudásukkal, szorgalmukkal hozzájárulnak a magyar mezőgazdaság fejlődéséhez.

– A cégcsoport a teljes termékpályát lefedi, azaz a termőföldtől az asztalig termel, beleértve a takarmánytermesztést és -előállítást, a tenyészállomány fenntartását, a keltetést, feldolgozást, értékesítést. Ez integráció, hatékonysága révén teszi lehetővé azt, hogy jó minőségű, biztonságos élelmiszer kerüljön a fogyasztók elé – hangsúlyozta.

Pós Lívia és Marton Sándor, a cég két régi dolgozója a két ügyvezetővel, Szabó Ákossal és Szabó Péterrel együtt állt a mikrofon mögé a jubileumi rendezvényen
Fotó: Szijártó János/Napló

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, Győrffy Balázs szintén elismerően nyilatkozott a Szabó István által alapított, s ma két fia, Ákos és Péter által irányított, működtetett vállalatról.

A rendezvény üde színfoltja volt a cég két régi dolgozójának megszólalása. Pós Lívia és Marton Sándor a két ügyvezetővel, Szabó Ákossal és Szabó Péterrel együtt állt a mikrofon mögé, a meghívott vendégek elé s idézett fel néhány szép, közös emléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!