jellemzően belföldi családok érkeznek

2021.10.29. 17:30

Hosszú hétvége a szállodákban: telt házat vonz a Balaton, a természet és a történelem

Megtelnek a hosszú hétvégére Veszprém megye szállodái, melyekbe az őszi szünet miatt elsősorban családok érkeznek és főként Magyarországról, erről beszélt egy alsóörsi, két balatonfüredi és egy sümegi hotel illetékese.

Kovács Erika

Az utolsó simításokat végzik az alsóörsi szállodában, ahová elsősorban Magyarországról érkeznek családok az október végi hosszú hétvégére

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Antal Bernadett, egy alsóörsi hotel menedzsere közölte, az ősz legjobb kikapcsolódási lehetőségei közé tartozik a gasztrofesztiválok, a bornapok, a szüreti mulatságok mellett az iskolai szünet.

A nyár után ez az első olyan időszak, amikor jöhet újra némi pihenés. Ismét együtt lehet a család néhány napig, és indulhat az élményszerzés, a közös pillanatok gyűjtése. Barangolás, pancsolás, ínycsiklandó reggelik, hangulatos vacsorák, játszóház a kisebbeknek, pihentető masszázsok felnőtteknek, mindezekért is érkeznek ebbe a szállodába, ahol több mint 80 százalékos a foglaltság, amit jónak tekintenek ebben az időszakban a Balatonnál.

Néhány külföldi vendéget kivéve jellemzően itthonról és családos vendégek érkeznek, kihasználva a jó időt és a környék adta lehetőségeket. Két-három gyermekkel jönnek, ezért nekik külön programokkal készülnek.

Az utolsó simításokat végzik az alsóörsi szállodában, ahová elsősorban Magyarországról érkeznek családok az október végi hosszú hétvégére Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ragyogó idő ígérkezik, a Balaton ilyenkor is lenyűgözően szép, a természeti értékekben bővelkedő környék pedig tele van egyebek mellett kitűnő kirándulási és túrázási lehetőségekkel, ami tartalmas és egészséges időtöltést kínál a családok számára.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a mindenszentek hétvégéjére ismét megtelt mindkét szállodánk Balatonfüreden – közölte Czigle János igazgató, majd hozzátette, a vendégek többsége hazai, jellemzően két-három éjszakára érkezik a családjukkal együtt. Legszívesebben a belső wellnessben pihennek, a gyermekekkel animátorok foglalkoznak. Nagyon kedvelt közös családi program a halloweeni tökfaragás, melyek a bejáratokat is díszítik. Ezekben a füredi hotelekben kiemelten kezelik azt is, hogy helyi kistermelőktől vásárolt alapanyagból az őszi szezonra jellemző ételeket készítsék el.

Korhű viseletben fogadják a vendégeket a sümegi szállodában Fotó: családi

Böjte Éva, egy sümegi szálloda igazgatója örömmel beszélt arról, hogy már jó előre lefoglalták náluk az összes szobát az október végi hosszú hétvégére, szívesen töltik náluk az iskolai szüneteket a családok. Hozzájuk is itthonról érkeznek vendégek, akik a pihenés mellett főleg a történelem, a természet iránt érdeklődnek. Itt a vár révén életre kel a történelem, ahová egy kiadós sétával lehet elsétálni, a lovagi játékok pedig különleges izgalmas időutazást kínálnak. Náluk az egészség is központi helyen áll, a termálvizes medencék révén. A Balaton karnyújtásnyira van, ahol újabb élmények várják a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!