Évről évre egyre több érdeklődőt vonz a Bakony Expó

A város és a térség együtt gondolkodásáról szól a Bakony Expó, amely minden évben képes megújulni – emelte ki a Naplónak nyilatkozva Porga Gyula polgármester.

Marton Attila

20191108 Veszprém Aréna Bakonyexpó megnyitóPesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A városvezető felidézte, az expó elindítását – amelyben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az önkormányzat partnere – kezdettől az vezérelte, hogy a város környékén élő termelők minél közelebb jussanak a vásárlókhoz, és egyúttal olyan rendezvényt hozzanak létre, ahol nem pusztán a termelők és a fogyasztók találkoznak, hanem ami egy közösségi eseményt is jelent a résztvevőknek.

Porga Gyula kiemelte a minőségi kínálatot
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula úgy vélte, a rendezvény hozzájárul a termelő és fogyasztó közötti kapcsolathoz is: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyan beszerzőhelyeket ismerhet meg a látogató, ahova azután időről időre visszajár vásárolni. A polgármester leszögezte, a Bakony Expó népszerűsége és az, hogy nagyon sok termelő kezdettől fogva visszatér, azt bizonyítja, hogy az eredeti elképzelés helyes volt.

Porga Gyula lapunknak nyilatkozva hangsúlyozta, a rendezvény elsősorban azért működőképes hosszú távon is, mert vannak állandó programelemek és a kínálat is jó minőségű, ugyanakkor évről évre van olyan újítás, ami izgalmassá teszi a látogatók számára az eseményt. Ezt jelzi az is, hogy az expó évről évre több látogatót vonz. A 2019-es Bakony Expóra már 17 ezren látogattak ki, hívta fel a figyelmet a polgármester, aki kitért arra is, hogy az eltelt évek során a város kiemelt fesztiváljai közé emelkedett a rendezvény, amelyre a megyén kívülről is érkeznek látogatók.

Nagyon sok termelő kezdettől fogva visszatér a vidéki ízek vásárára
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az önkormányzat kezdettől fogva támogatja és segíti a programot, mert hiánypótlónak gondolják. Bár Veszprémben voltak alkalmi jelleggel olyan rendezvények, melyeken megjelentek kézművesek és termelők, de az expó esetében a vásáron van a hangsúly, és azt kísérik különböző programok. A polgármester a jövőbe tekintve úgy vélte, a Veszprém Aréna belső területe adott, ugyanakkor a csarnok körüli kültéri helyszíneken tovább bővülhet még a rendezvény.

A Bakony Expót november 5. és 7. között rendezik meg a Veszprém Arénában, a rendezvényen mintegy 160 kiállító várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!