Pályaválasztási projektnapot tartottak a veszprémi iskolában

Projektnapot tartottak a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskolában, ahol tizenhárom partner nyújtott segítséget abban, hogy a felsős diákok megismerhessék továbbtanulási lehetőségei- ket, bepillantást nyerhessenek a különböző pályautakba, hivatási formákba.

B. Virág Rita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eveli Péter, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta, mind a gyerekek és a kollégák, mind a partnerek visszajelzései pozitívak voltak az új szemléletű projektnappal kapcsolatban. Eddig jellemzően a diákok mentek el cég- és üzemlátogatásokra, de a koronavírus-járvány miatt most a partnereket hívták meg az intézménybe. A gyerekek forgószínpadszerűen kaptak ízelítőt a különböző lehetőségekből.

A pályaválasztás nehézségeiről, az egyéni utak segítéséről beszélt Ruppert Petra tinédzser coach. Volt szilágyis diákok meséltek élményeikről a Lovassy-, Vetési-, Padányi-­gimnáziumból, az Ipari iskolából, a Veszprémi Szakképzési Centrumból. Eljöttek a honvédség, a katasztrófavédelem, a Pedagógiai Szakszolgálat és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselői is. A Balaton Bútor Veszprém FC futsalosai a sportolói életpályát mutatták be, míg ­Eveli Péter iskolaigazgató – aki négygyermekes édesapa – pályaválasztási tudnivalókat osztott meg. Beszámolója azért is volt több az átlagosnál, mert szülőként saját tapasztalatait is meg tudta osztani.

A felsősök ­programjaival párhuzamosan zajlott a népmese napja alsóban, ahol kihirdették a korábbi rajzverseny díjazottjait is, és a kicsik egy mesejátékot is megtekinthettek. A színvonalas alkotások az iskola folyosóit díszítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!