Elkészült a TOP 300 kiadvány

Már 14. alkalommal jelent meg a Veszprém megye gazdaságát, illetve a megye legnagyobb vállalkozásait bemutató kiadvány.

Molnár Sándor

20211117 Veszprém, Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) Top 100+200 kiadvány bemutatója és az év legjobb megyei vállalkozásainak díjazása Markovszky György, Vida-Varga Andrea, Napló regionális értékesítési vezető, Meinczinger Márton, Tóth Andrea, Szabó Tamás, Balla Emőke, Gelencsér András Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A 2020-as év eredményei alapján elkészült TOP 100 + 200 Veszprém megye 2021 című – a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal és a Napló együttműködésében elkészült – kiadvány reflektorfénybe állítja a megye gazdaságát és igazán hasznos adatokkal, információkkal szolgál a gazdasági élet szereplőinek. A TOP 300 rendezvényen átadták az „Év Vállalkozása Díjat”, valamint a „Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díjat” is.

A kamara konferenciatermében megrendezett ünnepélyes összejövetelen Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója tartott előadást Veszprém megye és a TOP 300 vállalkozás gazdasági teljesítményéről a 2019-2020 évek adatai alapján.

A kiadványból kiderült egyébként, hogy a 2020-as nettó árbevétel alapján az első helyen a Continental Automotive Hungary Kft. áll, második a sorban Valeo Auto-Electric Magyarország Kft., míg a TOP 100 harmadik helyére a Nitrogénművek Vegyipari Zrt került.

Szántó Balázs megyénk gazdaságát elemezte a 2019-es, 2020-as és 2021-es adatok alapján. A Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezetője sok érdekességet gyűjtött ki az adatokból. Kiderült például, hogy megyénkben az exportnak kiemelt szerepe van, az árbevétel körülbelül 80 százaléka abból származik. Kiderült az is, hogy a turizmusban Veszprém megye a főváros után a második leglátogatottabb területe lett az országnak. A igénybe vett vendégéjszakák közel kétharmada hat településre: Balatonfüred, Zánka, Tihany, Tapolca, Balatonalmádi és Alsóörsre koncentrálódik, és megyénk vezető szerep tölt be a Balaton-parti megyék között, mivel a vendégéjszakák 38 százaléka itt realizálódott 2021 első nyolc hónapjában.

Markovszky György a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy kiadvány segítségével reflektorfénybe kívánják állítani a megye gazdasági teljesítményét. A cégekről már 14 alkalommal összegyűjtött adatokat érdemes alaposan szemrevételezni és megpróbálni azokat úgy felhasználni, hogy lássuk belőle a jövőbe mutató tendenciákat. Mint megjegyezte, a kiadvány segít abban, hogy elhelyezzük magunkat a szűkebb régiónkban. Emellett arra is jó, hogy a gazdaság egészén túl a megye meghatározó vállalkozásait is bemutassa. Hangsúlyozta, hogy Veszprém megye jövőbeni teljesítménye a TOP 300-ban szereplő cégekhez kötött. A kiadványt áttanulmányozva örömmel állapította meg, hogy a Veszprém megyéről bemutatott kép megnyugtató, mert az elmúlt két évre várt visszaesés helyett növekedés tapasztalható. Az tanácsolta, hogy a vállalkozók tájékozódjanak, keressék meg a saját helyüket, mint ahogy a kamara is teszi az adott gazdasági környezetben, és lépésről-lépésre mindig haladjanak előre.

„ Év Vállalkozása Díj”-at Tóth Andrea, a Napcsillag Kft. ügyvezetője vette át Balla Emőkétől, a Napló főszerkesztőjétől és Markovszky Györgytől
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az iparkamara és a Napló által alapított az Év Vállalkozása Díjat nagyvállalati kategóriában az ajkai Napcsillag Kft.-nek ítélték oda. Az elismerést Tóth Andrea ügyvezető vette át Balla Emőkétől, a Napló főszerkesztőjétől és Markovszky Györgytől.

Meinczinger Márton, a DIEGO Veszprém Kft. ügyvezető az „Év Vállalkozása Díj”-jal Markovszky György és Balla Emőke főszerkesztővel

Kisvállalati kategóriában a magas szintű szakmai tevékenységéért a Diego Veszprém Kft. kapta a díjat, amit Meinczinger Márton ügyvezető vett át.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és Markovszky György adta át a „Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díjat” Szabó Tamásnak, a Virgo Systems Kft. regionális IT-igazgatójának
Fotó: Penovác Károly/Napló

A Pannon Egyetem és az iparkamara által alapított Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díjat Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és Markovszky György adta át Szabó Tamásnak, a Virgo Systems Kft. regionális IT-igazgatójának magas szintű innovációs tevékenységük elismeréseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!