Megnyílt a kistermelői piac a Somló hegy lábánál

Közel negyvenhárommillió forintos kormányzati támogatás felhasználásával épült meg Somlószőlős központjában a kistermelőknek helyet adó piactér. A dekoratív téglával kirakott oszlopokon álló fa tetőszerkezet alatt szerdától kínálhatják portékáikat az árusok.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Balatoni Balázs önkormányzati képviselő, Kiss János polgármester és Kaufmann Gábor járási főállatorvos átadja a termelői piacot Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az ünnepélyes megnyitó alkalmából Kiss János polgármester tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a szerdánként nyitva tartó piac helyén egy régi, elhanyagolt lakóház állt, melyet az önkormányzat három éve megvásárolt. Közel 500 köbméter építési törmelék elszállítása után vált valóra a lakosság álma, a helyi piac kialakítása.

Kovács Zoltán or­szág­gyű­lési képviselő beszédében elmondta: a kormány célja a kistelepülések fejlesztése, hiszen így erősödhet az olyan falvak, mint Somlószőlős lakosságának megtartóereje. Azért, hogy a fiatalok ne hagyják el szülőfalujukat, és a kistelepülések minél élhetőbbek legyenek, a kormány a jövő évi forrásokkal együtt csaknem ezermilliárd forintot fordít a Magyar falu program pályázataira, a Belügyminisztérium 26 milliárd forint támogatást biztosít hasonló célokra, továbbá a Vidékfejlesztési program – melyből ez a piac is megvalósulhatott – ugyancsak ezt a célt szolgálja. Kovács Zoltán hangsúlyozta: a piac fontos találkozási pont a falusi emberek életében, itt beszélik meg a helyi dolgokat, de akár fogadónapot is tarthat vásárlás közben egy polgármester. Végezetül az or­szág­gyű­lési képviselő azt kívánta a helyieknek, hogy minél többen látogassák megelégedéssel a somlószőlősi piacot.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Balatoni Balázs önkormányzati képviselő, Kiss János polgármester és Kaufmann Gábor járási főállatorvos átadja a termelői piacot
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A létesítmény átadását szimbolizálva Kovács Zoltán, Kiss János, Balatoni Balázs önkormányzati képviselő és Kaufmann Gábor járási főállatorvos átvágta a nemzeti színű szalagot, majd a jelenlévők birtokba vették a termelői piacot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!