Pályaorientációs nap

2021.11.11. 15:00

Várpalotán bevonták a szülőket is a szakmai bemutatókra

Már negyedik éve minden ősszel megrendezik az Inotai Tagiskolában a pályaorientációs napot, ahol minden diák kipróbálhatja a különböző szakmákat.

Szabó Péter Dániel

A kisdiákoknak mindig különleges élmény, hogy interaktív módon kóstolhatnak bele a különböző foglalkozásokba. Kipróbálhatják, hogy elég ügyesek-e a gletteléshez, a forrasztáshoz, a hegesztéshez vagy épp a fodrászathoz, de a katonai hivatással is megismerkedhetnek.

Az első pályaorientációs napra szülők ajánlkoztak fel, hogy az iskola területén bemutassák vállalt hivatásukat. A gyerekeknél nagy sikere volt akkor, így a következő években is bevonták a szülőket a szakmai bemutatókra.

Hamvas-Gróf Szabina jóvoltából a fodrászkodást is kipróbálhatták a diákok
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Azokat a szülőket szólítottuk meg, akiknek olyan szakmájuk van, ami a környéken elérhető képzésben is. Így érkezett hozzánk például burkoló, a Faller szakképzőből hegesztőszimulátort hoztak, de a honvédség, az állattenyésztők, a földmérők és a fodrászok is bemutatkoztak – mondta Tavaszi Rita tagintézmény-vezető. Kiemelte, Holdosi Piroska és Sinkóné Pidl Katalin ötletgazdák évről évre igyekeznek érdekesebbé varázsolni a pályaválasztási napot.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget