Megtakarítás

2022.02.09. 09:00

A kormány kiemelten támogatja a fiatalokat

A 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentességével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Kovács Zoltán országgyűlési képviselő. Mint mondta, ez a rendkívüli lehetőség jelentős megtakarítást eredményezhet a fiatalok számára.

Polgár Bettina

Pozsgai Réka fiatal pedagógus és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő Fotó: Polgár Bettina/Napló

A parlamenti képviselő kiemelte, tavaly áprilisban döntött az Országgyűlés a kormány előterjesztése alapján arról, hogy a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességben részesülnek. – Ez egy teljesen újszerű megoldás, melyre Magyarország történetében még nem volt példa – mutatott rá Kovács Zoltán. 

 

Megjegyezte, január elsején lépett hatályba az intézkedés, amely a februári kifizetések tekintetében már éreztette hatását, ráadásul ehhez társultak különböző ágazati béremelések is. – Ez egy év alatt akár 780 ezer forint szja-megtakarítást is jelenthet a fiataloknak. Aki pedig családos, az adott esetben még a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel, illetve családtámogatási kedvezményekkel is élhet – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. 

 

Pozsgai Réka, fiatal pedagógus kiemelte, 25 év alatti fiatalként nagy öröm számára az szja-mentesség, emellett kezdő pedagógusként tíz százalékos béremelésben is részesül. – Úgy gondolom, ez minden fiatal számára kellő motivációt ad – tette hozzá. Elmondta, az szja-mentesség vonatkozik a diákmunkára, a gyakornoki munkáért kapott fizetésre, továbbá a táppénzre is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!