A veszprémi piacon érdeklődtünk

2022.02.02. 21:00

„Jó dolog az árstop”

A hat alapvető élelmiszer árának befagyasztásával havonta több ezer forintot takaríthatnak meg a magyar családok, ezt kedden közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Napló-információ

Pixabay-illusztráció

Mint ismert, február elsejétől május elsejéig hét alapvető élelmiszerre árstopot vezetett be a kormány, amelyek ára nem lehet magasabb, mint amennyi tavaly október 15-én volt. Érdekesség: amennyiben ez az ár akciós volt, akkor a kedvezményes értékesítés előtti árat kell alkalmazni. Ha ez sem megállapítható, akkor a KSH 2021 októberére közzétett átlagos fogyasztói árakat kell figyelembe venni.

- Nagyon jó dolognak tartom az árstopot! - jelentette ki Seszták Péter, akit szerdán reggel a veszprémi piacon szólítottunk meg. - Nem azért jöttem a vásárcsarnokba, mert akciós egy-egy termék, hanem egy kis húsért. Kisnyugdíjasok vagyunk, nekünk minden forint számít. Azt viszont sajnálom, hogy csak májusig tart ez az intézkedés.

A diskurzust hallva egy hozzánk lépő úr emelte a kezét, és azt mondta:

- Uram! Máshol visszahozzák ezt a pénzt a kereskedők, mert emelik más termék árát – szólt közbe a szintén szépkorú férfi, amire Seszták Péter annyit felelt:

- Az már nem a mi dolgunk – zárta rövidre a beszélgetést.

Néhány perccel később az egyik húsos pultnál érdeklődnék az árstopról, ám az eladó nem nyilatkozhatott. Az ártáblára mutatott és maga elé: senki sem állt a sorban. Igaz, nagyon kevesen voltak a csarnokban, csendes a szerda reggel. 

Az árstop a következő hét termékre vonatkozik: a kristálycukorra (a fogyasztói ára kilogrammonként 261 forint), a finomlisztre (203 forint), a sertéscombra (1420 forint), a csirkemellfilére (1600 forint), a csirke far-hátra (293 forint), a napraforgó étolajra (literenként 713 forint) és a 2,8 százalékos UHT tartós tejre (268 forint). 

A boltokban keddtől már SZÉP-kártyával is lehet fizetni az élelmiszerekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!