Támogatás

2022.02.12. 12:00

Az adó-visszatérítés kedvező a családoknak

Megkezdődött a családi adó-visszatérítés postai kézbesítése február elején. Mi, akiknek Várpalotától Balatonalmádin és Füreden át Balatonszepezdig a családok az elsők, nagyon örülünk ennek – hangsúlyozta Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő egy sajtótájékoztatón.

Kovács Erika

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő: A családi adóvisszatérítés csaknem kétmillió szülőt érint és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent Fotó: Kovács Erika/Napló

A képviselő azt mondta, a családi adó-visszatérítés csaknem kétmillió szülőt érint és öszszesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. A kettes számú választókerületben is mintegy tízezer család kaphatja vissza az szja-t.

 

Kontrát Károly hozzátette, a magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, mely tavaly éves szinten megközelítette a hét százalékot, és lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t. – Ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, és nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogy azt ők a 2009-es gazdasági világválságkor tették. Gyurcsány Ferenc, a baloldal valódi vezetője perverz újraelosztásnak nevezte a Fidesz–KDNP-kormány családtámogatási rendszerét. Nyíltan hadat üzenve tehát a családtámogatásoknak – fogalmazott a képviselő. Azt mondta, a baloldal helyi jelöltje is azt segítené elő, hogy a múlt emberei ismét elvegyék a családoktól a támogatásokat. 

 

– Ezt nem hagyhatjuk! Legyünk ott április harmadikán, és mondjunk nemet a múlt embereire! Magyarország előre megy, nem hátra! – hangoztatta Kontrát Károly. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!