Költségvetés

2022.02.23. 17:30

Több forrás jut fejlesztésre Veszprémben

Támogatja a város költségvetési rendelettervezetét a közgyűlés csütörtöki ülésén a Fidesz–KDNP frakciója.

Marton Attila

Forrás: pixabay.com

A város idei költségvetése azt mutatja, hogy Veszprém fejlődik, emelte ki Halmay Gábor, a Fidesz–KDNP frakció szóvivője. Hozzátette, a város idén 58,9 milliárd forintból gazdálkodik, a költségvetés főösszege 12 milliárd forinttal haladja meg a tavalyit. A büdzsé kétharmadát fordítják fejlesztésre, egyharmadát működésre. Hangsúlyozta, a megnövekedett fejlesztési források főként a kormányzati támogatásnak köszönhetőek. A működési kiadás is növekedett 27 százalékkal a tavalyi évhez képest: közel 20 milliárd forintot fordít a város oktatási, szociális, egészségügyi és sportcélokra, a kulturális szférára és a városüzemeltetésre. Halmay Gábor megjegyezte, a város költségvetési számai Veszprém és a kormány jó kapcsolatát mutatják, amelyhez nagymértékben hozzájárult Ovádi Péter országgyűlési képviselő munkája is.

 

 

Pálinkás Roland, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője elmondta, támogatják a büdzsé tervezetének elfogadását, amely példa nélküli fejlesztéssorozatot tesz lehetővé a városban. Hozzátette, a Modern Városok Programban elkészült a tornászgyakorló és a sportuszoda, és ebben a programban finanszírozzák a város legnagyobb léptékű útfelújítási programját idén. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program sikeres lebonyolításához közel 50 milliárd forintot kapott a város, amelynek keretében megkezdődött a volt Ruttner-ház és a volt gyermekkórház felújítása, idén pedig korszerűsítik a vasútállomás környezetét és a buszpályaudvart. Emlékeztetett, Veszprém tavaly sikeresen megújította a V-Busz flottáját, ennek eredményeként évente 1164 tonna szén-dioxiddal csökken a város kibocsátása. Idén öt elektromos buszt is forgalomba állít a társaság egy állami programnak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!