Évértékelő

2022.02.23. 18:00

Utak újultak meg 2021-ben Halimbán

Eseménydús, aszfaltozós évet zárt a település. Ugyanis egy 2020-as belügyminisztériumi pályázatot még az év elején valósítottak, amelynek keretében felújították az iskola előtti útszakaszt és a járdát, valamint megoldották a csapadékvíz elvezetését is. Egy másik belügyminisztériumos pályázatból a Petőfi utca első 170 métere kapott új burkolatot. A Magyar Falu Programban nyert 15 millió forintból pedig a Kossuth utca önkormányzati kezelésben lévő két szakaszát tették rendbe.

Molnár Sándor

Több utca is megújult Halimbán 2021-ben

Forrás: Molnár Sándor/Napló

 Az aszfaltozási munkálatokba bekapcsolódott a Magyar Közút is, így szintén a Magyar Falu Programnak köszönhetően, megkezdődött a főút felújítása a falu közepéig, amit 2022-ben folytatnak majd egészen Padragkútig. 

 

 

 Kovácsné Véber Eszter, polgármester elmondta még, hogy a falu programnak köszönhetően elkészült a kisjátszótér is Halimbán. Korábban, közösségi összefogással megvalósítottak már egy játszóteret a nagyobb gyerekek részere, a Kultúrház udvarán. Most, a hárommillió forintos támogatásból, kifejezetten a legkisebbek részére alakítottak ki alacsony esésmagasságú játékokkal, babahintával, fákkal, padokkal egy új játszóteret a falu szélén, amely nagyon népszerű a kisgyermekes családok körében. 

Kovácsné Véber Eszter polgármester szerint eseménydús évet zárt Halimba

Forrás: Molnár Sándor/Napló

 Az ősz folyamán, összesen 30 fát ültettek el a játszótér és a főút mellé közösségi összefogással. A jó hangulatú faültetésbe nagyon sok család bekapcsolódott. 

 

 

 2021 őszén vehették birtokba az apróságok a Hársfa Óvoda és Családi Bölcsőde új épületrészét. A kibővült intézmény 100 százalékos kihasználtsággal működik.

 

 

 A járványhelyzet árnyékában a közösségi élet tavaly már jobban működött, mint a 2020-as évben. Az önkormányzat a civil szervezetekkel, klubokkal karöltve megpróbált minél több programot szervezni tavasztól-őszig, hogy a közösségek tagjai sokat találkozhassanak. Sikerült megtartani a Falunapot augusztusban, ősszel pedig látványos Bringa Fesztivált is szerveztek. 

A kibővült óvoda és bölcsőde 100 százalékos kihasználtsággal működik

Forrás: Molnár Sándor/Napló

 A település lélekszáma 1200 fő körül mozog, és a 68 százalékos öregedési index nagyon alacsonynak számít. A polgármester asszony örömmel újságolta, hogy sokkal több gyerek van Halimbán, mint egy hasonló méretű, átlagos dunántúli településen. A faluba jellemzően kisgyermekes, vagy fiatal, gyermeket tervező családok érkeznek, akiket összközműves telkek eladásával is vár az önkormányzat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!