Környezetvédelmi Innovációs Díj

2022.03.28. 21:00

Rangos elismerésben részesült a veszprémi székhelyű cég

A veszprémi székhelyű Controlsoft Kft. ismért rangos elismerésben részesült A 30. Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton Környezetvédelmi Innovációs Díjat vehettek át a webSCADA6 folyamatirányító rendszer kifejlesztéséért.

Fotó: Feith Sandor

Folyamatirányító rendszerük a Mesterséges Intelligencia alapú adatelemzést felhasználva olyan adatösszefüggésekkel dolgozik, amelyek teljesen új felismerésekhez vezethetnek, ezek alapján az ipari folyamatok és az emberi viselkedésminták vetületében is képes a hatékony előrejelzésre. Egyik legkiemelkedőbb eredményünk, hogy Magyarország minden második lakosának vízellátásában részt vesznek, de emellett az ipar számos területén működnek rendszereik. Ezek a rendszerek költséghatékonyabbá, biztonságosabbá teszik a technológiák irányítását, ezáltal is védve környezetünket és természeti erőforrásainkat.

A 2021. évi Magyar Innovációs Nagydíj díjátadón társadalmi hasznot eredményező, világszínvonalú teljesítményeket ismertek el. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, élén az innovációs és technológiai miniszterrel, elsősorban a gazdasági mutatók − az elért többleteredmény, többlet-árbevétel − és a társadalmi hasznosság alapján választotta ki a kiemelkedő innovációs eredményeket.

Az ünnepségen Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára elmondta: „Az elmúlt években minden eddiginél tudatosabb és koncentráltabb erőfeszítéseket tettünk a hazai innovációs teljesítmény növelése érdekében, ezért a kutatás-fejlesztési és innovációs ráfordításokat 2010-hez képest megdupláztuk: az akkori 400 milliárd helyett ma már csaknem 800 milliárd forint hasznosul a tudásalapú, magas hozzáadott értékű területeken.˝

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke hangsúlyozta, az innováció jelentősen hozzájárul a magyar gazdaság teljesítményéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!