Nedűk

2022.04.06. 17:30

Borversenyt rendeztek a Nivegy-völgyben

A Hollósy Zsombor borász vezette Holló Pince Az év borosgazdája a Nivegy-völgyben 2022 cím nyertese, derült ki Balatoncsicsón, a Szent Balázs-hegyen lévő Gergely Borházban megtartott versenyen, amit Antmann József hegybíró vezetésével a Nivegy-völgyi Hegyközség szervezett.

Kovács Erika

Forrás: Penovác Károly/Napló

A borversenyen tizenöten három bizottságban bíráltak, Brazsil József, Varga Zoltán és Sólyom László borászok elnökletével.  

Dobosi Győző borász segítségével értékelte a borokat egy társadalmi zsűri is, amelyben Oláh Kálmán háziorvos, Péringer Antal, a hegyközség könyvelője, Molnár László, volt hegybíró és Mészáros Géza, a Zánkai Okályi Iván Kertbarátkör elnöke foglalt helyet. A versenyre 25 termelő 91 bortételt adott le. A fajták közül a legtöbb, összesen 32 tétel olaszrizling volt. A versenyen három darab nagy aranyérmet, 17 aranyérmet, 57 ezüstérmet, 12 bronzérmet adtak át, mindemellett két oklevél minősítés is született. Az év bora 2022 cím nyertese a Cseh Családi Pince 2021 évjáratú zánkai olaszrizling borával. Az év boros gazdája a Nivegy-völgyben 2022 cím nyertese a Holló Pince, Hollósy Zsombor borász vezetésével. A borász háromféle borral nevezett a versenyre, és borai pontszámának átlagát tekintve a legmagasabb pontszámban részesült. A legjobb vörösbor 2022 cím nyertese a Szabó és Fia Borpince 2020 évjáratú merlot borával.

 

Címkék#bor#verseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!