Ünnepi klasszikus

2022.04.16. 07:00

Idén is nagyon jól fogy a húsvéti sonka

A húsvéti ünnepi asztalról a kalács és a tojás mellől nem hiányozhat a másik klasszikus étel, a sonka sem, amely idén is nagyon jól fogy a bol­tokban.

Polgár Bettina

Horváth Ferenc, a Pápai Hús Kft. boltjának dolgozója mutat egy méretes sonkát

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője lapunknak nyilatkozva kifejtette, 35-40-féle sonkát kínálnak a vásárlóknak. 

– A kötözött termékeket nagyon szeretik a vevők, de jól teljesít a hagyományos eljá- rással készült, hosszabb érle- lésű változat, azon belül is a füstölt, kötözött lapocka, a füstölt tarja, valamint a parasztsonka. Keresettek a Mestersonka termékeink is: a Prágai, az Esterházy, illetve a Kőrishegyi sonkák – jegyezte meg a Napló megkeresésére a nagy múltú pápai húsüzem vezetője. 

Emellett Szappanos Pétertől megtudtuk azt is, hogy a tavalyi esztendőhöz képest nincs drágulás az árak tekintetében, mivel az idei húsvéti sonkák még az év eleji alapanyag felhasználásával készültek. 

A kereslet kapcsán az ügyvezető hozzátette, a gyár számára az elmúlt két hét volt a legerősebb, amikor a kereskedőknek szállítottak nagy mennyiségben sonkát, a Pápai Hús Kft. üzleteiben pedig jellemzően azt tapasztalják, hogy a húsvétot megelőző egy hétben van a csúcs. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!