Nedűk

2022.05.11. 09:00

Bormustrát tartottak Takácsiban

A Kenderszer Kulturális Egyesület a húsvéti ünnepkör jegyében szervezett programsorozatához kapcsolódóan harmadik alkalommal rendezte meg a helyi borok és pálinkák versenyét – tudtuk meg Bakó Ildikó egyesületi elnöktől.

Polgár Bettina

Szakmai beszélgetéssel zárult a program Fotó: egyesület

Az eseményt Bakó Ildikó, majd Vörös Imre, a zsűri elnöke nyitotta meg. Az elnök a kertbarátok szlogenjével, a „Kertészkedj, művelődj, barátkozz!” gondolatkörrel ismertette a szabályokat, a borverseny célját. Emellett megerősítette az előző esztendők tapasztalatait, miszerint a borbírálat két fő irányvonal köré csoportosítható: az örömszerző borivás, valamint az ismeretbővítő borkóstolás – utóbbit tűzték ki célul a jelenlévőkkel. 
A hangulatos program alkalmával a zsűri az egyre fejlődő borkészítés, borkezelés eredményeként jó minőségű nedűket bírált 15 pince mintáiból, és öt arany, hét ezüst, valamint három bronz minősítést osztott ki. Az év borának Süle Lajos Bianca borát választották, melyhez a bizottság külön is gratulált. Két pálinkát ugyancsak értékeltek, melyek kiváló minőségük folytán arany fokozatot kaptak. A hivatalos feladatok után jó hangulatú szakmai beszélgetéssel zárult a program. 
 

 

Címkék#bor#mustra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!