Verseny

2022.05.05. 17:30

Kitűnőek a tihanyi borok

A faluban, illetve a környéken termett szőlőből készült borok versenyét hirdették meg nemrég, amit a Németh László Művelődési Ház szervezett Tihanyban.

Kovács Erika

Tizenhét nevezés érkezett idén a tihanyi borok versenyére, ahol kitűnő nedűket értékelhetett a zsűri Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az eredményt az Alkotók Házában hirdették ki. Salánki Sándor borász, a helyi borrend nagymestere köszöntője után elhangzott, a versenyre 17 nevezés érkezett, és főleg fehérborok. A zsűri, élén Salánki Sándorral, így Végh Endre, Gyukli Gyula, Hudák Zoltán, Fodor Gyula borászok elismeréssel beszéltek a borok minőségéről. Olyannyira, hogy a nedűk értékelésekor, és a verseny történetében először, csak arany és ezüst minősítéseket adtak át. 

Forrás: Nagy Lajos/Napló

A verseny legjobb bora Tóth József olaszrizlingje lett, majd Czégai László és fia, Czégai László olaszrizlingje és Torma Kálmán kékfrankosa került a „dobogóra”. 

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Tihany zászlósbora a cabernet franc, ezért a verseny különdíját minden évben a legjobb vörösbor kapja meg, melyet ebben az évben Gyukli Gyula borász vihetett haza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!