Kölcsönösen előnyös

2022.06.11. 09:00

Sümeg és a turisták is jól járnak a városkártyával

Meggyőződésem, hogy Sümeg óriási lehetőség előtt áll, amit alapvetően a turizmus határoz meg, ám más területekre is kiterjed. Ebből a szempontból nagyon jó ötletnek tartom a városkártyát, hiszen sok látnivaló van itt, ezek mostantól komplett programcsomagként jelenhetnek meg az idelátogatók számára.

Szijártó János

Egly Márk turisztikai szakember, Végh László polgármester és Navracsics Tibor miniszter, a térség országgyűlési képviselője a városkártyával és a hozzá járó információs lappal Fotó: Szijártó János/Napló

Navracsics Tibor miniszter, a térség országgyűlési képviselője fogalmazott így azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyet a Ramassetter Látogatóközpontban tartottak a Sümeg-városkártya bevezetése alkalmából. A turizmus élénkítése, támogatása érdekében indították a mostantól elérhető, bárki által megvásárolható városkártyát. A részletekről Végh László polgármester és Egly Márk, a Sümeg és Térsége TDM (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) ügyvezető igazgatója számolt be.
A városkártya egy napra szól, tulajdonosa pedig információt kap arról, hogy milyen kiállítások látogathatók meg, s mindezt jóval kedvezőbb áron teheti meg, mint ha külön-külön venné meg a belépőket az adott helyszíneken. 
Végh László, Sümeg polgármestere úgy fogalmazott, hogy nemcsak az önkormányzat, hanem a vállalkozások számára is fontos és előnyökkel bíró szolgáltatás indult el Sümegen. 
Mint mondta, a turisztikai kínálat egyik legjelentősebb eleme egyértelműen a vár, illetve most már a püspöki palota is, és mindezt jól kiegészítik a hozzájuk kapcsolható helyi attrakciók. 
A polgármester hozzátette, nagyon bízik a városkártya hosszú távú sikerében. 
Egly Márk kifejtette, hogy társasági szerződésük első mondata tartalmazza fő feladatukat: a turisztikai térség együttműködésének elősegítését. Azóta eltelt egy évtized, de a legfontosabb mérföldkő mostanra datálható, amelynek helyszíne is beszédes, hiszen a városi és vállalkozói összefogással létrehozott Ramassetter Látogatóközpontban történt meg a bejelentés. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában