Fejlesztés

2022.07.27. 11:30

Összekötik Nagyesztergárt a 82-es főúttal

Jó helyen van Veszprém megye egyik legmagasabban fekvő települése, Nagyesztergár. Zirc szomszédságában található, Veszprém gyorsan elérhető innen. A 82-es főúttal való közvetlen összekötése – a Csapás út felújítása – után könnyebb lesz Győr megközelítése is a faluból.

Rimányi Zita

Murvás út lesz a Csapás úton, várhatóan őszre lesz kész, akkor végeznek a munkálatokkal, amik megkönnyítik az autósközlekedést Fotó: Rimányi Zita/Napló

Természeti környezetének szépségét sokan ismerik, azt kevesebben tudják, hogy a Kék túra útvonala érinti Nagyesztergárt, hiszen a Gaja-patak forrása a területén található. Szirbek Tiborné polgármester elmondta, hogy amit 2019-ben a képviselőtestület tagjai együtt megálmodtak a település fejlődése érdekében, a közös tervek több pontja kezd megvalósulni. Egyik nagy projektjük, ami jelentős előnyt jelent a helybelieknek, a Csapás út felújítása. Régen a teheneket hajtották ki rajta, nemsokára Győr irányába gyorsabban juthatnak el rajta az autósok. A 82-es főúttal köti össze a falut, így lerövidíthető az útvonal, ami jelenleg Dudaron és Bakonyszentkirályon át vezet vagy Zirc felé kell kerülni.

A földutat külterületi murvás úttá alakítják, vidékfejlesztési célú európai uniós pályázaton 97 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat a három kilométeres szakaszra. Ahol kiér majd a 82-esre, ott lesz a Zircet elkerülő út csomópontja a tervek szerint. A közbeszerzés lezajlott, hamarosan kezdődik a kivitelezés, őszre be is fejeződhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!