Fogyasztóvédelem

2022.07.09. 11:00

Pár napon is múlhat, hogy kicserélik a szakadt cipőt

Fél év plusz hat nap telt azután, hogy a drágán vett sportcipőt a fiatal hölgy, ami sajnos elszakadt, s az üzlet már elutasította vevői igényét. Azt mondta a boltos, a vásárlónak kel bizonyítania a hiba okát, azt, hogy az nem neki róható fel.

Rimányi Zita

Fotó: Penovác Károly/Napló-illusztráció

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének ingyenes, Panaszakadémia elnevezésű szolgáltatásának szakértői szerint sajnos a kereskedőnek van igaza, mert a lábbelit még tavaly vette a panaszos. 

A 2022. január 1. előtt vásárolt cipőkre két év kellékszavatosság vonatkozik, amelynek első hat hónapjában a vállalkozásé a bizonyítási teher, azt követően azonban átszáll a fogyasztóra. Ugyanakkor a már idén vett szandálok, csizmák, sportcipők, más lábbelik esetében a cégek bizonyítási terhe egy évig áll fenn.

Olvasóink fogyasztóvédelmi kérdéseiket más témákban is elküldhetik szerkesztőségünknek a [email protected] e-mail-címre. A szakértői válaszok lapunkban jelennek meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!