Állatbarát

2022.11.29. 16:00

Ezekre a Veszprém megyei helyekre kutyával is mehetsz!

Kilencedik alkalommal rendezték meg Az év kutyabarát helye című kampányt. Az egyes kategóriák legjobbjai között megyénk vendéglátói is ott vannak.

Tóth B. Zsuzsa

Ma már egyre több munkahelyen és vendéglátóegységben szívesen fogadják a kutyákat Fotó: szervezők

Amint azt Sziládi-Kovács Tibor, Az év kutyabarát helye kampány projektvezetője a közösségi oldalon hírül adta, az utóbbi évek eseményei tagadhatatlanul nagy terhet róttak a turizmusban és vendéglátásban dolgozókra. A két évvel ezelőtti járványügyi korlátozások miatti bevételkiesés és egyéb nehézségek miatt több kutyabarát partner is bezárásra kényszerült. Ezt idén tetézte az energiaár-robbanás okozta gazdasági válság. Emiatt is kellemes meglepetés volt, hogy Az év kutyabarát helye kampányban való részvételi szándék idén is megmaradt, sőt több új kutyabarát szálláshelyet vagy vendéglátóhelyet ismerhettek meg a kutyabarátok az idei kampánynak köszönhetően. Az idei kampányban kiemelt jelentkezés volt tapasztalható a kutyabarát munkahelyek részéről. 

– A 2014-től minden évben megrendezett Az év kutyabarát helye kampány egyik fő célkitűzése, hogy októberben kiemelt figyelmet fordítsunk a kutyabarátságra, a hazai kutyabarát szolgáltatások és a felelős kutyatartás népszerűsítésére. Ebben az összes hazai szereplőt megszólítjuk, aktivitásra buzdítjuk, bevonjuk a kutyatartó, állatszerető embereket is – mondta a főszervező. A díjátadó eseményt idén Keszthelyen rendezték, a szervezők vallották, hogy nagy büszkeséggel tölti el őket, hogy idén is – három ilyen, embert próbáló évet követően – még mindig töretlen az érdeklődés és jelentkezés Az év kutyabarát helye kampányra. 

– A kezdetekkor még az volt a cél, hogy felhívjuk a figyelmet a kutyabarátságra, bevonjuk a kutyabarát szolgáltatásokat annak érdekében, hogy együtt népszerűsítsük a kutyabarát filozófiát. Idén is bebizonyosodott, hogy a kampány azóta már túlnőtt önmagán. A kutyabarát turizmus fejlődésének, a kutyabarát szolgáltatások mennyiségi és minőségi növekedésének köszönhetően egyre többen szeretnék megmutatni, hogy kutyabarátok. A mi küldetésünk ebben pedig az, hogy folyamatos segítséget, kommunikációs lehetőséget biztosítsunk ezeknek a helyeknek, szereplőknek, hiszen ezzel közösen, hatékonyan járulhatunk hozzá a hazai kutyás társadalom fejlődéséhez is” – mondta Sziládi-Kovács Tibor. 

 

Az év kutyabarát helyei között 2022-ben étterem kategóriában megyénkből Kutyabarát Balaton különdíjat kapott a Zománc Bisztrócska Vászolyon és a Hableány Étterem Badacsonytomajon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!