Vásár gazdag programkínálattal

2022.11.13. 20:00

Idén is nagy érdeklődés kísérte a Bakony Expót

Idén is nagy érdeklődés kísérte a 9. Bakony Expót, amely vasárnap kora este ért véget.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A hagyományoknak megfelelően a vásár utolsó napjának délutánján átadták a közönségszavazás díjait négy kategóriában. Az expó legszebb standja címet a kézműves csokoládét árusító Rimóczi-Art Kft. kapta, a látogatók kedvenc terméke a zakuszka lett, az elismerést Szabó Szilvia vehette át. A látogatók kedvenc kiállítója idén a Szamarasház Sajtműhely lett, míg a különdíjat Tornyos Balázs és a Tornyos barbecue érdemelte ki. Az elismeréseket Brányi Mária alpolgármester, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Sövényházi Balázs, a rendezvény ötletgazdája, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke adta át.
A látogatók több mint 160 termelővel és kézművessel találkozhattak a rendezvény három napján a Veszprém Arénában. A Bakony Expo emellett számos kísérő- és gyermekprogrammal várta a vendégeket. Szombaton és vasárnap délidőben a Nagymama Portáján muzsikaszó mellett ismerhették meg az érdeklődők a vásár idei fő tematikáját jelentő méz felhasználásának lehetőségeit Kocsis Bálint mesterszakács interaktív előadásában. Az erdélyi Gyimesből érkező vendégek hagyományaikat, finomságaikat, táncaikat mutatták be szombaton. 

Sokan voltak kíváncsiak a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány kutyás bemutatóira is. A látogatókat zenés-táncos mesejáték-előadás és villámsokadalom is szórakoztatta, valamint hasznos információkhoz juthattak a Laczkó Dezső Múzeum Méz-Méh-Méhészet interaktív foglalkozásán. A legkisebbeket az állatsimogató jószágai – nyuszik, malacok, kacsák, libák, kecskék és bárányok –, valamint futóbiciklipálya, karikahorgászat, célbalövészet és egyensúlypróba is várta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!