Ingatlanbazár

2022.12.24. 11:30

1 milliárdért eladó Hegymagason a Boksay Pincészet!

Szent György-hegy, Hegymagas: igazi álomhelyszín az ingatlanvásárlóknak. Most egy valódi kuriózum és kincs került ki a piacra, a Boksay Pincészet ugyanis új tulajdonos után néz.

Forrás: Ingatlanbazár

“A páratlan szépségű Balaton Felvidéki Nemzeti parkhoz tartozó Szent György hegyen különleges adottságokkal rendelkező BORÁSZAT eladó. Az összesen 57 235 nm-en elterülő borászat a következő egységekből áll:

- 37.070 nm-es szőlő 

- 2021-es Olaszrizling telepítéssel

- 2.022 nm-es telken pince és teljes berendezése

- a pince felett szerkezetkész, szigetelt ház beépített nyílászárókkal, BALATONI ÖRÖK-PANORÁMÁVAL

1.057 nm-es telken borfeldolgozó épület és berendezési tárgyai, palackozó, címkéző + 1 lakóingatlan (belterület)1.053 nm-es belterületi telek 2022-ig érvényes építési engedéllyel 8.906 nm-es zártkert besorolású telken 2 db (6-6 fős) téliesített, hűtő-fűtő klímával rendelkező vendégház teljes berendezésével, szállás kiadáshoz szükséges engedélyekkel 7055 nm-es telken 2 önálló épület pincével - Részben műemléki jelentőségű területen. A meghirdetett ár tartalmazza a szőlőtermesztéssel és feldolgozással, tárolással kapcsolatos ingóságokat is. (berendezéseket, gépeket, járműveket, meglévő bor és borpárlat készletet, stb.) [...]”

Forrás: Ingatlanbazár

A birtok története

“Az eredetileg az 1860-as években épült Boksay (Pincészet) Vineyard butik egy díjnyertes családi vállalkozás a nyugat-magyarországi Badacsonyi Borvidék szívében. A Vineyard a Szent György-hegy déli oldalán, a Balatontól északra található. A talaj vulkanikus, éghajlata szubmediterrán, napos és védett az északi szelektől. A Boksay Szőlőbirtok nem a mennyiségre, hanem a bor minőségére koncentrál; és céljuk, hogy felhívják a figyelmet az e vidékről származó borok egyedi ízeire.” olvasható a borászat honlapján

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!