Téli életkép

2023.02.04. 10:00

Átlagos és havas volt a veszprémi piac

Átlagos napját élte pénteki ottjártunkkor a veszprémi piac.

Juhász-Léhi István

Fotó: Juhász-Léhi István

Semmi izgalmas nem történt a forgatagban – szerencsére –, hacsak az nem, hogy egy pickup épp a füvön talált magának helyet. Az autó gazdája biztosan úgy gondolta, hogy a fű a méretes vas alatt még vegetatív időszakban van, ráadásul szakad a hó; mi baj lehet? Megállhatott volna szabályosan is, de, ahogy édesapám mondaná: „hagyd, fiam, nem vagyunk egyformák". A kitűnő érzékkel megáldott vásárló azért biztos, ami biztos alapon érvényes parkolócédulát helyezett el jól látható helyen a szélvédőn. Ahogy baktattam a csarnokba, feltűnt.

Fotós: Juhász-Léhi István

Mint, ahogy az is, hogy némileg kevesebben voltak a büféknél, pedig a lángos finom és az ára is, egyelőre. A karcosabb arcok tolták az „ampullát" és fújták a füstöt. Bent mozgalmasabb volt, vitték a friss zöldséget, gyümölcsöt a népek, osztottak, szoroztak és ámuldoztak az árakon... Hogy ez meg az mennyi volt egy vagy két éve. 

Fotós: Juhász-Léhi István

Kifelé két „adjunktus" veszett össze azon, hogy hány ponttal nyeri a Fradi a bajnokságot. A hó pedig közben betemette a füvön parkoló pickupot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!