Beruházás

2023.05.27. 17:00

Technológiai fejlesztés pályázati támogatással Sümegen

A város számára fontos, hogy a vállalkozások dinamikusan fejlődjenek, minél több embernek adjanak munkalehetőséget, és a kor kihívásainak megfelelő munkakörülményeket tudjanak biztosítani.

Szijártó János

Közel 400 milliós fejlesztés történt a sümegi vállalkozásnál, amelyhez 216 millió forintot nyertek pályázatból. A kép Végh László polgármester (balról) helyszíni látogatásán készült Fotó forrása: Végh László

Mindezt Végh László polgármester jelentette ki egy helyi építőipari társaság pályázati támogatással történő nagy volumenű fejlesztése kapcsán tartott helyszíni bejáráson. Mint megtudtuk, a sümegi Hettyei-Éptech Kft. 216 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz által az Ipar utcában működő betonüzeme fejlesztéséhez. A támogatásnak köszönhetően az előre gyártott betontermékek előállításához rendelkezésre álló mintegy 6 ezer négyzetméteres betonpályát zárt csarnokká alakították, és új betonkeverő berendezést helyeztek üzembe. A pályázat részét képezte a betonüzem gyártási energiaigényét kiszolgáló szigetüzemű napelemes rendszer kiépítése, valamint az értékesítést támogató marketing-tanácsadás megvalósítása. A projekt teljes nettó költsége 393 millió forint, ebből a támogatás összege 216 millió. 

Végh László beszédében kiemelte a beruházás fontosságát, és hangsúlyozta, hogy a családi vállalkozás sok sümegi és környékbeli családnak biztosítja a kiszámítható megélhetést. SZJ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!