Folytatódott a drágulás az albérletpiacon

2023.05.28. 16:11

Veszprém vezeti a legdrágább albérletek listáját

A KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint áprilisban a lakbérek országosan 0,7 százalékkal, a fővárosban 1,7 százalékkal nőttek egy hónap alatt, egy év alatt országosan 17 százalékkal, Budapesten 19 százalékkal nőttek a lakbérek – közölte az ingatlanpiaci portál az MTI-vel.

Napló

Veszprémben nagy a kereslet az albérletekre, ezt tükrözhetik a piacon kialakult rekordmagas bérleti díjak Fotó: Napló-archív

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője közölte, hogy idén eddig tavalyhoz képest az eladó lakások iránti érdeklődés 44 százalékkal csökkent, a kiadó lakások száma 22 százalékkal mérséklődött. Az eladó lakóingatlanokra történő keresések szám 18 százalékkal esett vissza, míg a kiadóknál 11 százalékkal nőtt. A május közepi kínálati adatok is élénk albérletpiacra utalnak. Az ingatlan.com adatai szerint Budapesten 225 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, szemben az egy hónappal korábbi 220 ezer és az egy évvel korábbi 180 ezer forinttal.

A vármegyeszékhelyeknél Veszprém vezeti a legdrágább lakbérek listáját 165 ezer forinttal, utána jön Szombathely 155 ezer forinttal, majd Debrecen, Székesfehérvár, Győr és Tatabánya következik egyaránt 150 ezer forinttal. A vármegyeszékhelyek közül Szekszárd, Kaposvár, Miskolc, Békéscsaba és Salgótarján a legolcsóbb, ezeket a nagyvárosokat 90-110 ezer forintos átlagos lakbér jellemezte május közepén – áll a közleményben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!