Balatoni Borok Versenye

2024.06.15. 07:00

Három olaszrizlingből három arany minősítés

A Borbély Családi Pincészet három olaszrizlinget nevezett be a Balatoni Szövetség által idén immár huszonegyedik alkalommal megrendezett Balatoni Borok Versenyébe, s mindhárom tétel arany minősítést kapott. Ráadásul ezek közül az egyiket még különdíjban is részesítette a zsűri. A díjátadót Zamárdiban rendezték a napokban.

Szijártó János

Amint azt Borbély Tamás kérdésünkre elmondta, több tétellel indultak, de az olaszrizling hozta számukra a legnagyobb sikert. – Két 2021-es évjáratú és egy 2023-as olaszrizlinggel vettünk részt a megmérettetésen. A Karós Badacsonyi Olaszrizling Limited Selection az arany minősítés mellett megkapta a bírálóbizottság elnöke különdíját a legjobb hordós borként. Aranyat kapott még a Bács-hegy Badacsonyi Olaszrizling és a 2023-as Badacsonyi Olaszrizling Fröccsnek is jó borunk. Nagyon örülünk az elismerésnek, hiszen a Balatoni Borok Versenye egy kifejezetten fontos megmérettetés az itteni gazdák részére. Hat balatoni borvidék termelői mutathatják be termékeiket a szakmai zsűrinek és nem utolsósorban egymásnak – mondta Borbély Tamás.

A Borbély Családi Pincészet képviseletében apa és fia, azaz Borbély Gyula és Borbély Tamás a Balatoni Borok Versenyének eredményhirdetése után. Három olaszrizlinget neveztek be, mindegyik arany minősítést kapott
A Borbély Családi Pincészet képviseletében apa és fia, azaz Borbély Gyula és Borbély Tamás a Balatoni Borok Versenyének eredményhirdetése után. Három olaszrizlinget neveztek be, mindegyik arany minősítést kapott
Fotó: Borbély Tamás

A Balatoni Borok Versenyén a régió mind a hat borvidéke képviseltette magát. Érkeztek tételek a Badacsonyi, a Nagy-somlói, a Zalai, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki és a Balatonfüred–csopaki borvidékről. A megmérettetésre összességében negyvenegy termelő jelentkezett 204 bormintával, ebből 139 fehér-, 33 vörös-, 17 rozé-, 10 pezsgő és 5 gyöngyözőbor volt. A zsűri minapi értékelése alapján végül 45 arany, 139 ezüst, 16 bronz minősítés és 4 okleveles elismerés talált gazdára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában