2025.06.12. 12:30
Strandbüféket és fagyizókat ellenőriz a fogyasztóvédelmi hatóság
A Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság országos ellenőrzést tart a nyári vendéglátóhelyeken. A fogyasztóvédelem kiemelt célja a higiénia és az élelmiszer-biztonság biztosítása.
Országos ellenőrzést tart a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság a nyári szezonban a vendéglátóhelyeken. A fogyasztóvédelem keretében a vizsgálatok főként a higiéniai és élelmiszer-biztonsági szabályok betartására, valamint a tájékoztatásra fókuszálnak.

Fotó: Shutterstock
A fogyasztóvédelem kiemelt figyelmet fordít a szolgáltatások minőségére
A fagylaltozókban és büfékben végzett vizsgálatok kiterjednek a gyártási folyamatokra, az alapanyagok származására és a higiéniai viszonyokra egyaránt. A fesztiválok esetében élelmiszer-biztonsági és higiéniai ellenőrzésekre kerül sor, melyek során kiemelt figyelmet kap a fogyasztók megfelelő tájékoztatásának vizsgálata is. Dr. Német-Weingartner Lilla, az NKFH elnöke kiemelte: "Célunk nem csak a hiányosságok feltárása, hanem a jogszabályoknak megfelelő működés elősegítése is, annak érdekében, hogy a fogyasztók a nyári szezon idején biztonságosan, megbízható és szabályosan működő szolgáltatásokat vehessenek igénybe – elkerülve az esetleges kellemetlenségeket. Küldetésünk, hogy támogassuk a vállalkozások jogkövető magatartását a helyes utat megmutatva számukra, ezáltal pedig a vásárlói elégedettséget is növeljük a fogyasztói jogok érvényesítése mellett."
Az NKFH és a kormányhivatalok a jövőben is folytatják az ellenőrzéseket és mindent megtesznek a fogyasztók biztonságáért. A nyári időszak gondtalan eltöltéséhez elengedhetetlen a fogyasztók megfelelő tájékoztatása, valamint az, hogy az igénybe vett szolgáltatások megfeleljenek az élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírásoknak – közölte az Origo az NKFH sajtóközleménye alapján.