IV. Napló Állásbörze

2018.03.06. 15:32

A cég növekedésének gátja a munkaerőhiány

Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, mert hiába ruháztunk be, és hiába vannak meg a gépeink, ha nem találunk megfelelő munkaerőt – fogalmazott Janni Ferenc.

Molnár Sándor

Fotó : Molnár Sándor

Változatos volt a tavalyi év a Bakony Ipari Kerámia Kft. életében. Sok kihívással kellett szembe néznie a több iparágba is szállító vállalkozásnak.

– Az értékesítésünk a terv közelében alakult, az előző évhez képest kis növekedést tudtunk elérni. Piacainkat megőriztük, bár tavaly a vevői igények némi csökkenést mutattak a várakozásokhoz képest, ezért folyamatos piackutatást folytatunk. A legnagyobb kihívás a munkaerőhiány, ezért is tartjuk szükségesnek, hogy részt vegyünk az állásbörzén és rendszeresen hirdetünk is, mert vannak nyitott pozícióink – kezdte értékelését Janni Ferenc ügyvezető igazgató.

Elmondta azt is, hogy néha a megrendeléseket azért nem tudják bevállalni és teljesíteni, mert nincs elegendő munkaerő. – Ez egy komoly probléma és nem is nagyon látom a megoldást. Elfogyott a szabad munkaerő a piacon. Körülbelül két éve, egy olyan tendencia indult meg, hogy a vállalatok egymástól próbálják meg elcsábítani a munkavállalókat. Mi is egyre jobb kondíciókat próbálunk kínálni, tavaly két alkalommal emeltünk bért és ezen túl is nagyon sokféle juttatási csomagunk van, ezzel próbáljuk meg tartani a versenyt – tájékoztat az ügyvezető.

Fotó: Molnár Sándor

Jelenleg 8-10 pozícióra keresnek 15-20 fő munkavállalót. Az ideiglenes hiányt szabadon választható túlóráztatással próbálják meg áthidalni, hogy a folyamatos termelést biztosítsák. A plusz pénz miatt, a munkavállalók örülnek a lehetőségnek. Másik megoldásként, januártól, saját nyugdíjasait hívja vissza a cég. A márciusi állásbörzére nagy reményekkel, konkrét juttatási csomagokkal, szórólapokkal és az előzőhöz képest szebb standdal készülnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!