továbbtanulás

2018.06.23. 08:00

Ezekre a szakokra jelentkeztek a legtöbben a veszprémi egyetemen

Magasan tarolt a programtervező informatikus, huszonhat szakra csak egy ember jelentkezett.

A felvi.hu friss statisztikája szerint idén összesen 7967-en adták be a felvételi kérelmüket a Pannon Egyetemre. A legnépszerűbbnek a programtervező informatikus képzés bizonyult, ide 349-en szeretnének bekerülni. Több mint száz emberrel kevesebb jelölte meg a legautentikusabb veszprémi oktatást, a vegyészmérnöki képzést. A mesterképzések közül is ez lett a legnépszerűbb, 46-as jelentkeztek rá. Osztatlan képzések közül az agrármérnöki, felsőfokú szakképzések közül a gazdálkodás és menedzsment vezet. A legtöbb diák, 3036 a gazdaságtudományi karra szeretne bekerülni.

A legnépszerűbb tíz szak közé négy informatikai, három mérnöki és egy-egy gazdasági és bölcsészképzés került be. Mindegyik alapszak és államilag támogatott finanszírozású.

Pontosan mit takarnak a legnépszerűbb képzések?

Programtervező informatikus

A programtervező informatikusok képzés célja, hogy olyan szakembereket képezzenek ki, akik képesek szoftverorientált információs technológiai eszközök és rendszerek létrehozási, bevezetési, működtetési, szervizelési, fejlesztési, alkalmazási tevékenységét önállóan és csoportmunkában ellátni.

Vegyészmérnök

A vegyészmérnöki képzés célja, hogy a végzettek alkalmasak legyenek vegyipari folyamatok, berendezések üzemeltetésére és fenntartására, vegyipari technológiák bevezetésére, alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a technológiai rendszerek egészséget nem veszélyeztető és biztonságos működtetésére, az emberi egészségre kifejthető hatásainak felismerésére, a szükséges prevenciós tevékenység eszköztárának alkalmazására.

Anglisztika

Az anglisztika szak lett idén a legnépszerűbb bölcsészképzés. Ennek a célja olyan szakemberek képzése, akik jól ismerik az angol nyelvet, az angol nyelvű kultúrákat. Elláthatnak hazai és nemzetközi szervezetekben, vállalatoknál, önkormányzatoknál, a kulturális menedzsment, az oktatás, valamint az újságírás és a PR területén középvezetői szintű feladatokat is.

Turizmus-vendéglátás

A turizmus-vendéglátás szak éppen tizedikként került fel a listára. A képzés célja a turizmus és vendéglátás feladatait ellátói idegen nyelveket beszélő gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek irányítani és szervezni tudják a munkafolyamatokat, feltárják és elemzik a keresletet befolyásoló tényezőket, vonzó és élményszerű kínálatot alakítanak ki, megszervezik és elvégzik a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket.

Te is jelentkezést a főiskolára vagy egyetemre? Melyik szakra adtad be a kérelmedet? Írd meg nekünk kommentben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!