Helyi gazdaság

2017.11.22. 16:24

Hogyan tanuljunk sport sikereinkből, és tegyük sikeressé magunkat, szervezetünket? (x)

Beszélgetés Bali György coach-val és a Kemény Dénes Vezetői Akadémia trénerével.

- Szükség van ma a Vezetőknek támogatásra, önképzésre?

- Tapasztalatom szerint egyre több magyar vezető fordul támogatásért szakemberekhez, hogy egyéni elakadásaira, nehézségeire megoldást találjon.

Az Ügyfeleink elmondása alapján a vezető a nehézségeivel nagyrészt egyedül marad, nincs kivel megosztani a gondolatait, dilemmáit. A kollégáinak, beosztottjainak nem mondhatja el mi nyomasztja hisz akkor, hogy vezeti őket? A saját vezetőikkel meg nem nagyon merik megosztani nehogy inkompetensnek találják. Ha szerencsés az illető vezető akkor van a cégben egy HR-es aki segíthet, akár a vezető nehézségeinek meghallgatásával, vagy éppen segítő szakember keresésével.

Ilyen esetben segíthet egy tapasztalt coach.

Kutatások bizonyítják, hogy a mai vezetőknek egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a szociális képességeik és az érzelmi intelligenciájuk fejlesztésére ahhoz, hogy eredményesen tudják megállni helyüket a feladataikban. Ennek egyik eszköze lehet az Önfejlesztés ami megmutathatja ki is vagyok valójában, hogyan járom a vezetői utamat?

- Milyen nehézséggel keresik meg Önt az Ügyfelei?

A coaching céljai legtöbb esetben a vezetői eszköztár bővítése, gyakorlati alkalmazása a mindennapi munkában, de fordultak már azzal is hozzám, hogy:

„Hogyan tudok vezetőként tudatosabb lenni?”

„Hogyan motiváljam magam és a kollégáimat?”

„Szeretném jól kezelni a váratlan nehéz helyzetekkel teli szituációkat mint vezető”

„Kommunikáció fejlesztése a kollégákkal”

„....az emberek irányításában fejlődés elérése a célom, ezáltal komfortosabb élet elérése mind a magánéletben, mind a munkahelyemen...”

-Milyen hatása van egy vezetői coaching folyamatnak!

A vezető a coaching folyamatban magán dolgozik és a saját megélése lesz jobb az adott helyzetekben. Csökken a helyzet által okozott feszültsége, akár kisebbségi érzéseiből, önbizalomhiányából fakadóan. Javulnak a társas kapcsolataik a magánéletben és a munkahelyen egyaránt. Sikeresnek érzi magát a vezető a megoldott célok elérése után, jobban teljesít, terhelhetőbb.

Egy női ügyfelem sikerei jól megmutatják, hogy mit lehet komoly munkával elérni egy coaching folyamatban. Az ügyfelem célja az volt, hogy sikeresebb tulajdonostárs tudjon lenni két férfi társával együtt és jobban érvényre tudja hozni elképzeléseit vezetőként. Egy 4 hónapos coaching eredménye képpen, könnyedebben vesz részt a döntési helyzetekben, el tudja mondani észrevételeit a vezető társaknak még akkor is, ha nem egyezik az a többi vezető elképzeléseivel. Határozottabban irányítja kollégáit és sokkal jobb lett a kapcsolata az általa irányított emberekkel. Mellékhatásként növekedett önbizalma és kisimult az édesanyjával régóta húzódó konfliktus is, így az idei karácsony„igazi szeretetben és nem képmutatással telhet”.

-Kik a Megbízói, Ügyfelei?

Emberek, akik Multinacionális cégek vagy kis egyszemélyes cégek vezetői.

Keresnek HR szakemberek, hogy egy adott vezetőjüket támogassam,de magánemberek, és sportolók is kérnek segítséget tőlem.

- Hogyan működik egy coaching folyamat a gyakorlatban?

Az első „szimpátia” beszélgetés után- ahol kiderül tudunk e komolyan együtt dolgozni, hasonló értékeket vallunk-e....stb- a coaching célkitűzésen dolgozunk. Ha ez megvan, akkor jöhet a munka ami 10 -14 naponta, 1-1,5 órás négyszemközti beszélgetésből áll. Egy folyamat addig tart amíg el nem érjük a célt, ez lehet akár két három alkalom is, de általában 6-8 alkalomból áll.

- Miben segíthet a Kemény Dénes Vezetői Akadémia a vezetőknek szervezeteknek?

A Kemény Dénes Vezetői Akadémiát azért hoztuk létre, hogy az általam nagyra tartott dr. Kemény Dénestől elleshessük sikerének titkát és hogy minél több vezető alkalmazza azon eszközöket ami sikerre vitte a kapitányt. A programok két napos önálló vezetői tréningekből állnak, és 50-50%-ban ötvözik a mai modern vezetés eszközeit, nemzetközi kutatások eredményeit és dr. Kemény Dénes tapasztalatait, eszközeit. A tréninget jómagam (Bali György) vezetem, a második napon dr.Kemény Dénessel személyesen is meg lehet ismerkedni, mesél tapasztalatáról, eszközeiről. A tréning végén még egy kötetlen állófogadás is a résztvevők rendelkezésére áll, ahol még jobban megismerhetik a kapitányt.

A tréningen max. 12 vezető vehet részt alkalmanként. A nyílt programokra egyénileg is lehet jelentkezni a zárt programokat szervezeteknek tartjuk fenn. Jelentkezni a www.valkba.hu oldalon lehet.

Szervezetek és cégek is szívesen hívnak minket nagy rendezvényeikre, ügyféltalálkozóikra dr. Kemény Dénessel, ahol egy moderált beszélgetés kapcsán szórakoztató formában beszélgetünk vezetésről sikerről és mindenkit érdeklő információkról akár 100-200 ember előtt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!