Díjátadó

2017.09.14. 17:16

Tovább bővült a Kamarai Védnöki Táblások köre

A minőségi vendéglátás szolgálatában állnak azok a vállalkozások, amelyek megfeleltek a Kamarai Védnöki Tábla minősítő rendszer kritériumainak. A Veszprém megyei vendéglátóhelyek száma csütörtöktől újabb két taggal bővült.

Tremmer Tamás

Buday Péter, Horváth Vilmos és Markovszky György (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, elnök) gratulál Kálmán Adriennek és Nótár Lászlónak Fotó: Tremmer

Az eltelt időszak azt bizonyítja, hogy van létjogosultsága a rendszernek. A Kamarai Védnöki Táblával rendelkezők köre évről évre bővül, fogalmazta meg Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke a vasvári táblaátadó ünnepségen. Hogy milyen fontos ágazatról van szó, mutatják a számok, a turizmus, vendéglátás idehaza 400 ezer embernek ad munkát, a GDP-s részaránya tíz százalék. Megjegyezte, a tervek szerint ezt a mértékét 16 százalékra kell emelni.

A Somogy-, a Veszprém-, és Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarák 2002-ben hozták létre a három megyében és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található vendéglátóhelyek minősítésére és népszerűsítésére szolgáló Kamarai Védnöki Tábla rendszert. A minősítésre három kategóriában (étterem, cukrászda, kávézó és koktélbár) lehet jelentkezni. A rendszer célja a korrekt, színvonalas, vendégmarasztaló üzletek szakmai elismerése és népszerűsítése, valamint a vendégek tájékozódásának segítése.

Buday Péter, Horváth Vilmos és Markovszky György (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, elnök) gratulál Kálmán Adriennek és Nótár Lászlónak
Fotó: Tremmer Tamás

A rendszer 2015-ben megújult, a szempontrendszert egységesítették. A vendéglátóhelyeket más megyékből érkező szakemberek minősítik. A Kamarai Védnöki Táblával rendelkező vendéglátóhelyek minőségi vendéglátóipari szolgáltatást nyújtanak, felettük a védnöki tábla rendszert működtető három kereskedelmi és iparkamara szakmai védnökséget vállal. Minden évben van olyan vállalkozás, amely nem felel meg az elvárásoknak. Háromévente pedig az utóminősítést is elvégzik.

A díjátadó díszvendége Buday Péter chef volt, aki arra adott praktikus tanácsokat, hogy az egyre kínzóbb munkaerőhiány ellenére miként lehet a minőségi vendéglátás követelményeinek eleget tenni.

Csütörtökön a három megyéből nyolc vállalkozás vehette át a védnöki táblát. Megyénkből eddig 41-en érdemelték ki a minősítést, köztük a két új, a Mangó Panzió és Ételbár (Ajka), valamint a Bergmann Cukrászda (Balatonfüred). A Mangó képviseletében Kálmán Adrien tulajdonos és Nótár László séf vették át az elismerést. A díjátadó után lapunk munkatárásának elmondták, örömmel vették át a Kamarai Védnöki Táblát. Mindez azt mutatja, hogy jó úton járnak, amit a szakma is visszaigazolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!