változékony időjárás

2017.12.11. 10:26

Kemény télre készülnek a méhészek

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Pápai Szervezete körében már hagyomány, hogy az őszi-téli és a tavaszi időszakban szakmai témájú előadásokat szerveznek a tagság ismereteinek gyarapítása céljából.

Polgár Bettina

Fotó: Hauber János

Legutóbb Erdélyi Tibor méhész tartott előadást A méhek takarmányozása és az etetés eszközei a gyakorlatban címmel a helyi Huszár Közösségi Házban. Hauber János, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Pápai Szervezetének elnöke rámutatott, a méhészeket a tavasztól őszig terjedő időszakban teljesen lekötik a méhek, azonban szeptembertől szakmai- és műhelymunka kezdődik. Ilyenkor készülnek az új kaptárok és keretek, illetve ekkor végzik el a tisztítást, akárcsak a régi keretek renoválást.

Fotó: Hauber János

– Az őszi-téli hónapok jó lehetőséget kínálnak arra, hogy a méhészek összejöjjenek, és meghallgassanak egy-egy előadást, amiből tanulhatnak. Mindig olyan előadókat hívunk meg, akik az aktuális eseményekről, az év során felmerülő esetleges méhészeti problémákról beszélnek. Egy-egy ilyen módon szerzett információt pedig a következő esztendő munkájában is fel tudunk használni – hangsúlyozta Hauber János.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Pápai Szervezetének elnöke elmondta, a jelenlegi változékony időjárás nem a legkedvezőbb a méhek számára, emellett pedig akárcsak tavaly, az idei évben is meglehetősen kemény télre készülnek.

Megtudtuk, a méhészeti szakmai előadások januártól folytatódnak, előreláthatólag három alkalommal szerveznek majd ilyen összejövetelt a méhésztársaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!