ZALAGYÖMÖRŐ-GÓGÁNFA

2017.12.10. 21:44

Támogatásból korszerűsödnek a falvak

A felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer építésének projektindítójára hívták az érdeklődőket csütörtökön a települési önkormányzatok.

Tisler Anna

Zalagyömörőben Illés László polgármester elmondta, hogy 26 millió 680 ezer forintot nyert a település. A beruházás birtokbavétele után jelentősen csökken a vízkár-veszélyeztetettség. A víz szabályozott elvezetése megszünteti a károkat, védi a felszín alatti vízrétegeket. Gógánfán Nagy Róbert polgármester bejelentette, hogy 1819 méter hosszúságban végzik el a füves árok tisztítását, az átereszek cseréjét. A község 38 millió 590 ezer forint támogatást kapott.

Mindkét fórumon elhangzott, hogy a 100 százalékos támogatást a Területi Operatív Program és az Új Széchenyi Terv biztosítja. Mivel önerő nem kellett, így a hátrányos helyzetű települések is pályázhattak. A munkaterületet október 5-én átadták, a beruházás várhatóan 2018. májusra készül el. Domonkos László projektmenedzser a lakosság megértését és támogatását kérte a munkálatok idejére.

Mindkét polgármester köszönetet mondott Fenyvesi Zoltánnak, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése alelnökének a támogatásért. Az alelnök kiemelte, a fejlesztéseknek népességmegtartó erejük is van, a korsze- rű településeken szívesebben maradnak otthon a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!