időjárás

2020.01.25. 07:08

Borultan kezdődik a hétvége Veszprém megyében

Többnyire erősen felhős vagy borult, párás, néhol ködös idő lesz szombaton. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás és hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt északkeleti légmozgás várható. Nappal 0, éjjel -3 fok körül alakul a hőmérséklet.

Könnyeben terjednek a betegségek

Az átkeveredés hiánya miatt az alsóbb légrétegekben magas a levegő páratartalma, ezért a légutakban a hőleadás korlátozott, így az annak hőmérsékletét közvetett módon megemeli. Ezáltal kedvezőbbé válnak a körülmények a kórokozók életfeltételeihez és szaporodásukhoz, így a fertőző betegségek könnyebben terjednek párás időben. Ugyanakkor a szervezet ödémaállományát, vizenyőjét is fokozza az adott időjárási helyzet, mivel nemcsak hogy a vízleadást gátolja, hanem a légzésen keresztül növeli a szervezet vízfelvételét is. - írja a met.hu.

Útállapot, időjárás 2020. január 25-én 05.00-kor

Országszerte borult, felhős, párás-ködös az idő.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és a mellékutak burkolata többnyire sónedves, de helyenként vannak száraz, illetve felszáradóban lévő útszakaszok is.

A köd miatt közepesek a látási viszonyok, 100-300 m közötti a belátható útszakasz hossza a Dunántúlon Veszprém, Somogy és Fejér megyében. – tudtuk meg az Útinform oldaláról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!