napsütés után jönnek a felhők

2020.01.30. 07:11

Fokozatosan melegszik az idő Veszprém megyében

Csütörtökön a délelőtti órákig nagyrészt napos időre van kilátás, majd megnövekszik a felhőzet.

Forrás: pixabay

A legtöbb napsütésre a Dél-Dunántúlon, a legkevesebbre a északkeleti, keleti vidékeken számíthatunk. Helyenként valószínű zápor, hózápor. Gyakran lesz élénk, északon időnként erős a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható. Késő estére -1, +4 fok közé csökken a hőmérséklet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint csütörtökön a néhány órás napsütés után kissé megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél egy-egy élénk széllökés kíséretében. A hőmérséklet 6 Celsius-fok közelében tetőzik.

Pénteken hajnalban zápor, esetleg hózápor kialakulhat, napközben pedig többnyire erősen felhős lesz az ég, kevés napsütéssel, továbi csapadék nélkül. Gyakran fúj élénk, időnként erős délnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet reggel 2, délután 9 Celsius-fok körül a legvalószínűbb.

Az Útinform kora reggeli jelentése szerint változóan felhős az idő, csak Tapolca térségében esik havas eső.

A gyorsforgalmi utak, a fő- és mellékutak burkolata túlnyomórészt sónedves.

Tapolca térségében az éjszakai havazás miatt latyakosak lehetnek a főutak, a megye mellékútjain a preventív szórások ellenére jeges útszakaszokra is számítani kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában