havazásra kevés az esély

2021.01.09. 07:05

Hideg hétvégénk lesz Veszprém megyében

Az éjszaka képződött (zúzmarás) köd, illetve rétegfelhőzet helyenként tartósan megmaradhat, az ország többi részén viszont több órára kisüt a nap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: pixabay

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint szombaton felhős-napos időszakok váltakoznak, gyenge északi-északnyugati szél fúj, csapadék nem valószínű. Szombat reggel és este -2, délután 2 Celsius-fok várható.

Vasárnap a délről közelítő mediterrán ciklon bőséges csapadékot a Balkán-félszigeten okoz, nálunk mérsékelt északkeleti szél, sok felhő, délután is csak fagypont körüli hőmérséklet lesz a menü.

Hétfőn ennek a ciklonnak a visszakanyarodó csapadékmezője okozhat napközben kisebb havazást, erősen feltételes módban, ezt leszámítva marad a hideg idő.

Keddtől péntekig több hullámban hidegfront érkezik, kissé szeles lesz az idő, csapadék azonban a hétvégéig nem látszik az előrejelzés-térképeken. Ebben az időszakban a gyenge hajnali fagyok után kevéssel fagypont fölé melegszik a levegő délutánonként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!