a szibériai hideg még várat magára

2021.01.15. 07:01

Hózáporokra, széllökésekre is számíthatunk pénteken Veszprém megyében

A Dunántúlon felhőátvonulások várhatók rövid napos időszakokkal, a nyugati megyékben egy-egy hózáporral – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

20191202 Veszprém havazés Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint pénteken gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, melyből futó hózáporok alakulhatnak ki, számottevő mennyiségű csapadék azonban nem valószínű. A mérsékelt északnyugati szelet egy-egy élénk széllökés kísérheti, hózáporok környezetében átmeneti szélerősödést is tapasztalhatunk. Napközben a hőmérséklet fagypont körül alakul, este -3 Celsius-fokot mérhetünk.

Szombaton is felhőátvonulások tarkítják az égboltot, csapadékra, ezen belül hózáporokra már kicsi az esély. Marad viszont a gyakran élénk északnyugati szél, emiatt a szombat reggeli és esti -4 és a délutáni -1 Celsius-fokot a mért értékeknél jóval hidegebbnek érezhetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!