bekeményít a tél

2021.02.11. 06:57

Viharos szél, hófúvás miatt adtak ki figyelmeztetést Veszprém megyére

Túlnyomóan borult lesz az ég, majd napközben északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A Dunántúlon már számottevő csapadék nem várható – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A Dunántúlon az északnyugati szelet nagy területen erős, viharos széllökések (jellemzően 60-85 km/h) kísérhetik. Főleg a Dunántúl középső területén (Bakony, Balaton környéke) ennél erősebb lökések (akár > 85-95 km/h) is várhatók. Emiatt a hófödte tájakon, illetve a Dunántúl középső megyéiben hófúvásra is számítani kell.

A viharos széllökések miatt másodfokú, a hófúvás miatt pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki Veszprém megyére az OMSZ.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint csütörtökön felhőátvonulások teszik mozgalmassá az eget, csapadék nem várható, de egy-egy jelentéktelen hózápor nem zárható ki teljesen. Az erős északnyugati szelet viharos széllökések kísérhetik, ami jelentősen rontja a hőérzetünket. A hőmérséklet reggel -7, délután -5 Celsius-fok körül ígérkezik.

Péntektől napos és felhősebb időszakok váltakoznak, élénk, időnként erős marad a szél, éjszakánként -10, napközben eleinte -4, vasárnaptól 0 Celsius-fok valószínű. Csak lassan enged szorításából a zimankó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!