Hidegfront vet véget a tavaszi időnek szombat délután

Nyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek, de legalább néhány, a délkeleti, keleti tájakon akár több órára is kisüt a nap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az egyik célpontunk: a tési szélmalom Forrás: pixabay.com

Forrás: pixabay

Délutántól előbb a Dunántúl középső és déli részein, később a középső megyékben is több helyen számíthatunk záporokra, esőre. A délnyugati, déli, délutántól az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. A zivatarok veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki megyénkre az OMSZ.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint szombaton délutánig kellemes tavaszi idő vár ránk, 16 óra körül fordulhat a szél északnyugati irányba, és erősen megnövekvő felhőzettel, esetleg kisebb záporral hidegfront érkezik. Szombat reggel 3, délután a front érkezéséig 17, este 7 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnap felhőátvonulások, mérsékelt-élénk északnyugati szél, délutántól gyengülő nyugati, később délnyugati szél jellemzik az időjárást. Vasárnap lesz a hőmérséklet átmeneti visszaesése, reggel és este 6, délután 10 Celsius-fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!