elsőfokú figyelmeztetés

2021.03.22. 07:21

Viharos széllel kezdődik a hét Veszprém megyében

Napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: pixabay

Késő délután, este összeesnek a gomolyfelhők, az ország nagy részén kiderül az ég. Az északi szelet erős, főleg a Nyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten viharos lökések kísérik.

Mivel a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t, az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Veszprém megyére.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint hétfőn változóan felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nem valószínű. Gyakran lesz élénk az északnyugati szél, délután 6, este 1 Celsius-fok várható.

Keddre kissé mérséklődik a légmozgás, főként délután számíthatunk több gomolyfelhőre, csapadék azonban nem lesz. Kedden a gyengén fagyos reggelt követően délután 9, este 4 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Szerdán kell még szeles időre számítanunk, de már nem lesz fagy hajnalban, és vége a hideg levegő utánpótlásának.

A hét második felében enyhülnek a reggelek, emelkednek a napi maximumok.

Átlagos, kellemes tavaszi időt ígérnek az időjárási modellek a hét végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!