Viharos széllel, havas esővel, hóval tér vissza a tél Veszprém megyébe

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap második felében nyugat felől nagyobb területen havas eső, hó is lehet az eső mellett, a Dunántúlon síkvidéken átmeneti vékony hóréteg kialakulhat, a hegyekben több centiméter is összegyűlhet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Forrás: pixabay

Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik, amelyek meghaladhatják a 90 km/h-t, emiatt az OMSZ Veszprém megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint kedden a felettünk lelassuló hidegfront határozza meg időjárásunkat.

A délutáni óráktól kiadós csapadékra van kilátás. Ez eleinte eső lesz, ami később átvált havas esőbe, de intenzív csapadékhullás esetén havazás is lehet, akár 1-2 cm megmaradó nedves hóval.

A Bakony magasabban fekvő területein 10-15 cm vastag hótakaró sem zárható ki holnap reggelig.

Mindezt erős, olykor viharos lökésekkel kísért északnyugati szél teszi még barátságtalanabbá.

A nedves hó miatt a hófúvásnak kicsi az esélye, de a Bakonyban érdemes körültekintően közlekedni.

A hőmérséklet 5 Celsius-fok közelében tetőzik, de a szél miatt jóval hidegebbet érzünk.

Szerdán borult marad az ég, többször számíthatunk ismétlődő esőre, havas esőre, a Bakonyban havazásra, csökkenő csapadékhajlammal. Erős marad az északnyugati szél. A hőmérséklet reggel 1, délután 6 Celsius-fok körül ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!