Kiadós esőre számíthatunk hétfőn Veszprém megyében

Délelőtt borult lesz az ég, sokfelé várható kiadós eső, zápor, helyenként a csapadékba ágyazva zivatar – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Fotó: Elekes Gergő

A zivatarok, a nagy mennyiségű csapadék és az erős széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki megyénkre az OMSZ.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint hétfőn a déli órákig számíthatunk váltakozó intenzitású, kiadós esőre. Ekkor a szél északnyugatira fordul és kissé megélénkül, ezzel együtt vékonyodik, gomolyosodik a felhőtakaró, már csak kisebb zápor fordulhat elő. A csapadékos időnek megfelelően délután 15, este 13 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Kedden a front mögött felhőátvonulások tarkítják az égboltot, rövid ideig tartó, kisebb zápor esetleg előfordulhat. A mérsékelt északnyugati alapszelet élénk széllökések kísérhetik, kedden reggel 10, délután 18, este 14 Celsius-fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!