Viharral zárulhat a kánikulai vasárnap Veszprém megyében

Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. Északon és nyugaton többfelé, akár több alkalommal, délen és keleten csak elszórtan várható zápor, zivatar – írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.

Főleg északnyugaton heves zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel. Eleinte a délnyugati, délutántól az északnyugati szél fokozódhat viharossá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok veszélye miatt másodfokú, a heves széllökések miatt pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki megyénkre.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint vasárnap a frontrendszer visszahullámzásából adódóan melegfronti hatás mellet ismét magasra, kevéssel 30 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Emellett változó felhőzetre és délután záporok, zivatarok kialakulására is számíthatunk. Vasárnap reggel 20, este 25 Celsius-fok várható.

A jövő héten hétfőtől péntekig északnyugati áramlással az eddigieknél kissé hűvösebb légtömeg érkezik, a nappali csúcsértékek kevéssel 30 Celsius-fok alatt maradnak. Lesznek felhők is az égen, csapadék csütörtöktől szombatig várható.

A hét legvégén újra melegedhet időjárásunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!