Kedden is nyári napunk lesz Veszprém megyében

Késő délutánig országszerte sok napsütésre számítunk, csapadék nélkül. Késő délutántól aztán nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az Alpokalján már eső, zápor is kialakul. A délkeleti szél megerősödhet – írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.

Fotó: Pesthy Márton/Napló-illusztráció

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint kedden sok napsütéssel kezdünk, majd a közeledő változás jeleként fokozatosan megnövekszik a felhőzet, egyelőre csapadék nélkül. A mérsékelt délkeleti szelet időnként élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértéke ma még eléri a 25 Celsius-fokot.

Szerdától egy sekély mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Borult ég és ismétlődő eső, záporeső ígérkezik mérsékelt északkeleti szél mellett. A hőmérséklet reggel 12 Celsius-fokig csökken, a legmelegebb órákban 15 Celsius-fokra számíthatunk, de tartósan esős idő esetén ennél 2-3 Celsius-fokkal hűvösebb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában