Napsütés és eső váltakozik majd a hétvégén Veszprém megyében

Szombaton sok napsütésre, és kellemes őszi időre számíthatunk Veszprém megyében délután 12°C, este 9°C várható.

veol.hu

Szombat

A reggelre képződött ködfoltok feloszlása után eleinte napos időre számíthatunk, majd a déli óráktól dél, délnyugat felől felhősödés kezdődik. Eső nem lesz. Az északnyugati szél megélénkül. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet – írja a köpönyeg.hu.

Vasárnap

Nagyrészt erősen felhős idő várható. A déli órákig szórványosan fordulhat elő gyenge eső. Délután északnyugat felől már gyakrabban szakadozik a felhőzet.Mérsékelt marad a légmozgás. Reggel 3, délután 11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Orvos meteorológia – Készítette dr. Pukoli Dániel

Továbbra is frontmentes, nyugodt, őszi időjárás várható. A reggeli párásság megszűnése után több-kevesebb napsütésre, hűvös időre számíthatunk. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Nyugodtan tervezzenek szabadtéri programokat, kirándulást, de érdemes rétegesen öltözködni! A párásság a légúti betegségben szenvedőket (COPD) megviselheti, náluk nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. A hajnali hideg a krónikus ízületi betegségben szenvedők tüneteit erősítheti, a végtagfájdalom fokozódhat és az érintett végtagok mozgásai is beszűkülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!