Elsőfokú figyelmeztetés

2021.12.19. 08:11

Erős széllökésekkel érkezik a hidegfront Veszprém megyébe

Vasárnap a Dunántúl délnyugati felén többórás napsütésre számíthatunk, míg máshol erősen (réteg)felhős lesz az ég. Főleg délutántól fordulhat elő kisebb eső, az éjszaka folyamán északkeleten havas eső, hószállingózás is kialakulhat. Sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos az északnyugati szél - írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.

Forrás: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várhatóan 70 km/óránál is erősebb széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Veszprém megyére.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint vasárnap gyakran kísérik élénk széllökések a mérsékelt északnyugati szelet, főleg az esti órákban lehet erős a légmozgás. A felettünk robogó gomolyfelhőkből csapadék nem lesz. A levegő hőmérséklete egész nap 5 Celsius-fok körül alakul.

Hétfőn is élénk lesz a légmozgás, a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés is vár ránk. Hétfőn reggel 3, délután 4, este 2 Celsius-fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!