Jön a felmelegedés

2021.12.27. 07:26

Sok felhővel, havas esővel indul az év utolsó hete Veszprém megyében

Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de a középső tájakon szakadozott lesz a felhőzet, és itt pár órás napsütés is lehet. Az ország déli, majd délkeleti, keleti területein többfelé várható havazás, ónos eső, havas eső. -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet - írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.

Forrás: Pixabay

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint hétfőn is csak rövid ideig szakadozhat fel a felhőtakaró, kisebb havazás, havas eső napközben előfordulhat. Gyenge marad az északkeleti szél, hétfő reggel és este -2, napközben 0 Celsius-fok várható.

Keddtől először a magasban kezdődik melegedés, ezért ködösen indulhat a nap, szerdára azonban a mérsékelt délnyugati szél a talaj közelébe is lekeveri az enyhe levegőt.

Az év végéig fokozatosan erősödik felmelegedés, szilveszterkor napközben 10 Celsius-fok várható, és addig már a reggelek is fagymentesek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!