Megnövekszik a felhőzet

2022.01.29. 07:37

Hóval, havas esővel érkezhet a melegfront Veszprém megyébe

Északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó valószínű - írja országos előrejelzésében a Köpönyeg. Az este, illetve éjszaka folyamán máshol is havazás válthatja fel az addigi esőt. Eleinte a délnyugati szél lesz erős, majd az északnyugatira forduló szél viharossá fokozódik

Forrás: Pixabay

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint szombaton eleinte mérsékelt nyugati, délután délnyugati szél fúj. Napközben erősen megnövekszik a felhőzet, csapadék késő estétől vasárnap reggelig, a következő hidegfront érkezéséig fordulhat elő. Nem jelentős mennyiségben, de számíthatunk esőre, havas esőre és hóra is. Délután 4, este 1 Celsius-fok várható.

Vasárnaptól folytatódik a sorminta, hidegfront érkezik. Megerősödik az északnyugati szél, 70-80 km/h-s, viharos erejű széllökések is lehetnek. Vasárnap reggel és este 2, délután 7 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában