Helyi időjárás

2022.01.16. 07:12

Marad a gyenge szél, köd és hószállingózás várható Veszprém megyében

Vasárnapra köd képződhet, ebben az esetben nyirkos, hideg idő várhat ránk, a levegő hőmérséklete egész nap fagypont környékén alakulhat - írja a vmeteo.hu.

Fotó: pixabay.com

Vasárnap a Dunától keletre egész nap borult, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk. Hószállingózás, zúzmara, ónos szitálás is előfordulhat. A Dunántúlon szakadozottabb lesz a felhőzet, kevés napsütés is lehet. Keleten -4 és +1, nyugaton +2 és +7 fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél gyenge marad - írja a köpönyeg.hu.

Hétfőn a többfelé erős, néhol viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, illetve délutántól felhőátvonulások lesznek. Főleg estétől lehetnek záporok, havas eső záporok. 4 és 10 fok közé enyhül a levegő.

Kedden többórás napsütés várható, inkább csak a nyugati területeken növekszik meg a felhőzet, de itt is csak elvétve fordulhat elő kisebb eső. Délutánig erős lesz az északnyugati szél, majd gyengül a légmozgás. +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

 

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Érdemes minél több időt a szabadban tölteni. A sok napfény hatására hangulatunk is javulhat és a depressziós tünetek is csökkenhetnek. A reggeli órákban érzhető fagyos idő miatt a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. Készítette dr. Pukoli Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!